Restorative yoga

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning. Lugnar ditt sinne och släpper spänningar, ger kroppen en chans att återhämta sig och läka.
Det kan vara den svåraste och mest avancerade yogastilen då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av och släppa kontrollen för att komma ner i varv.

Hur fungerar det?

I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 15 minuter och ända upp till 30 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning. En position kan räcka som praktik, vilket gör att vi kan praktisera Restorative även när vi har kort om tid eller när vi är ovana vid praktiken och till en början kanske har svårt att slappna av. 

Restorative yoga erbjuds nu individuellt! Kan även bokas ihop med samtalscoachning. 
För intresse anmälan eller frågor kontakta mig.

Sensing yoga

I sensing yogan går vi tillbaka till att röra oss på ett intiutivt sätt på kroppens villkor. Naturliga rörelsemönster har vi alla inom oss men i dagens stressiga samhälle  glömmer vi lätt bort att ANVÄNDA kroppen och istället tar vi till alla möjliga hjälpmedel för att underlätta för oss. Sensing yoga handlar om att omprogrammera och ge information till muskler och mjukdelar och släppa på låsningar.

Hur fungerar det?

De tekniker vi använder oss av är 

  •  Pandikulation/kroppsgäsp som frigör Oxytocin.
  • Gungande rörelser som är lugnande för kroppen.
  • Spiralrörelser som hjälper kroppen med hydreringen/återfuktning.
  • Skakningar drar igång hyaluronsyran och drar ur stressorerna i kroppen.
Det viktiga är att röra sig efter kroppens villkor, instruktionerna som ges är bara förslag men vi låter kroppen röra sig naturligt utan att tvinga.  

Sensing yoga erbjuds online via zoom! För att hålla koll på kommande tillfällen se
Facebook-sidan. Kan också bokas individuellt om så önskas.
För intresse anmälan eller frågor kontakta mig.