Sensing yoga

Sensing Yoga är härligt naturliga, mjuka rörelser utan linjeringar, utan korrigeringar och alltid på kroppens villkor såklart! När vi rör oss på det här sättet börjar vi bearbeta vår bindväv, vi får den återfuktad och mjuk igen och det i sin tur gör så att vi kan transportera bort slagg och gifter ur våra system och dämpa inflammationer som är grunden till att vi går runt med smärta och stelheter.
Läs mer här

Restorative yoga

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Restorative Yoga är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning.
Läs mer här

Stresshantering

Trots en snabb utveckling och kraftig förbättring av den materiella välfärden under de senaste decennierna, så mår vi sämre och sämre och lidandet ökar kraftigt i stora delar av västvärlden. 
Önskar du minska stressen i din vardag, såväl på jobb som privat? Känner du att kraven ökar, både från omgivningen och de krav som du ställer på dig själv? Har du svårt att hantera olika situationer och prioritera rätt när stressen tar över? Påverkar omgivningen ditt välbefinnande och din produktivitet? Om du känner igen dig, då passar denna kurs perfekt in på dig!
Läs mer här

Qigong

Qigong är en träningsform som är lätt att lära sig, och den kräver ingen utrustning
Den är fysiskt inte särskilt krävande och kan tillämpas av de flesta personer.
Den har visats ha dämpande effekt på stressrelaterade symptom och kan därmed vara ett icke-medikamentellt behandlingsalternativ vid sådana besvär.
Läs mer här

 

Meditation

Om vi mediterar ofta så kommer en av effekterna vara att vi kan uppskatta nuet, och sätta åt sidan störande tankar om dåtiden och framtiden.
Det bästa med meditation och andra liknande metoder för avkoppling är att man blir av med stress. Stress leder till många sjukdomar i dagens värld och är en av våra största fiender.
Ny forskning visar att regelbunden meditativ träning kan förstärka din koncentrationsförmåga, sänka din stressnivå och förändra din hjärnas fysiska struktur.
Många avvisar meditation eftersom de inte ”tror” på det. Men meditation är inte en religion: du behöver inte tro på att det fungerar, det involverar inte heller magi eller tur.
Läs mer här

 

Kurs/studiecirkel

Lyckofällan av Russ Harris Lyckofällan av Russ Harris

Denna studiecirkel handlar om hur man kan komma bort från denna ofta misslyckade kamp. En central tanke är att acceptera alla känslor och tankar och bemöta dem, handskas med dem istället för att försöka undvika dem.
Vi kommer att läsa och arbeta kring boken ”Lyckofällan” där vi får lära oss att leva ett rikt och meningsfullt liv med hjälp av ACT (Acceptance and Commitment Therapy), en sorts KBT som fokuserar på mindfulness och ett nytt sätt att se på tankar och känslor.
Olika övningar och exempel som vi jobbar tillsammans med hjälper oss att tänka nytt, få ett nytt förhållningssätt till oss själva och vad livet innehåller. 
Läs mer här


 

Personlig yogaträning!

Personlig träning i yoga är ett fantastiskt verktyg för dig som kanske helst tränar själv men används även i ett terapeutiskt syfte. 
Många av oss bär på trauman, både kroppsliga och sinnliga, som vi behöver bearbeta. Yoga är ett fantastisk hjälpmedel till självläkning. Ibland räcker inte ord till för att bearbeta, då kan rörelser i kombination med samtal vara förlösande.
Personlig yoga erbjuds till enskild individ men även som DUO, d.v.s. 2 personer. Det går även att boka en yogagrupp för speciella ändamål t.ex. för att få ihop ett arbetslag eller inom sportsammanhang för en bättre laganda. 

Priser
Personlig yogaträning - Paket
3 x 60 min Personligt utformat program som du även får mailat till dig i PDF-format.

Köp programmet för
2 200 kr


Personlig yogaträning - Enskilda timmar
1 x 60 min 550 kr
1 x 90 min 790 kr
5 x 60 min 2 500 kr
5 x 90 min 3 500 kr

Observera att vid enskilda yogatimmar så ingår INTE ett program i PDF-format.

För DUO eller grupper, kontakta mig för pris.